6 Nisan 2014 Pazar

Deniz 13 Haftalık

Merhaba

Ne yazık ki çok istesem de her hafta yazmak mümkün olmuyor. Gebelikte yaptığım gibi, hafta hafta gelişmeleri yazabilmeyi çok istemiştim oysa ki.

Günler birbiri ardına geçip gidiyor. Hem yavaş hem çok hızlı. Doğum iznine çıkalı üç buçuk ay olmuş bile ve bir bu kadar zaman sonra işe döneceğim. Düşününce tadım kaçıyor. En iyisi şimdilik akla getirmemek.

Günlerimiz bir düzen kurmaya çalışmakla geçiyor. Tabii genellikle kalıcı olamayan ayarlamalar yapılabiliyor. Çünkü Deniz hızla büyüyor, etrafa ilgisi ve ihtiyaçları değişiyor. Bu nedenle bir hafta önce doğru gelen şey birden zaman aşımına uğramış oluyor. Sanırım artık hayat bizim için bu şekilde devam edecek:) Diş Hekimimizin bize dediği gibi  "Önünüzdeki 50 yıl böyle" :)

Deniz Cuma günü 3. ayını doldurdu. Böylece şu meşhur 4. 3 aylık dönemi de atlatmış olduk. Gerçekten de Deniz'in çevreye olan ilgisinde, davranışlarında ciddi değişiklikler oldu son iki haftada. Saatlerce memede kalıp başka bir şeyle pek ilgilenmiyorken, şimdi (yine diğer bebeklerin bin katı emmesine rağmen) memede daha az zaman geçiriyor ve sürekli etrafı, insanları inceliyor. Kangruyla çıktığımızda eve dönene kadar hiç uyanmazdı, artık gözler fıldır fıldır etrafı seyrediyor :) Hala çevremde gördüğüm diğer bebeklere göre oyalaması zor bir bebek Deniz ama son zamanlarda ilgisini çekmek biraz daha kolay gibi. Gerçi annelikten öğrendiğim en önemli bilgi, hiç bir şeyi genellememek oldu üç aydır. Ne zaman "uykularımız şöyle", "emmemiz böyle" desem bir iki gün içinde dramatik değişiklikle karşılaşıyoruz.

Bir süredir üzerine sarkan oyuncaklara dokunmaya, vurmaya başlamıştı. Bir haftadır artık onları eline alıp, çekebiliyor. Yavaş yavaş eline aldığı şeyleri ağzına götürmeye de başladı. Bu arada en büyük zevki sağ yumruğunu havaya kaldırıp incelemek ve ağzına sokmaya çalışmak :)

Şimdilik benden bu kadar. Önümüzde nasıl bir gecenin uzandığı muamma. Yatıp dinlenmek lazım:)

Sevgiler...

87 günlük - oyuncaklarımı tutabiliyorum

88 günlük

81 günlük

56 günlük

58 günlük

64 günlük

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar