16 Haziran 2014 Pazartesi

Son bir ay...

İşe geri dönmeme bir ay kaldı:(

Sadece 16 hafta izin kullanıp erkenden işe dönmediğim, en azından Deniz'in altı ayını tamamlamasını bekleyebildiğim için tabii ki çok mutluyum. Ama elimde değil, ne kadar yorulsam da, onu bırakıp işe gitme, bundan sonra günde sadece bir kaç saat görecek olma fikri beni çok mutsuz ediyor.
Herkes bir şekilde bebeğini bırakıp işe dönüyor, başta zor olsa da zamanla alışılır diye kendimi telkin etmeye çalışmak da işe yaramıyor. Keşke elimden bir şey gelebilseydi!

Son bir ayın anlamadan geçeceğini çok iyi biliyorum. Elimde de uzuuunca bir yapılacaklar listesi var. İşe dönüş öncesi alıştırma süreci, ek gıdaya geçiş, emekleme nedeniyle evi güvenli hale getirme hepsi aynı döneme denk geldi. Böylece kendimi yeniden yoğun bir araştırma, okuma, liste yapma sürecinin içinde buldum :)

BLW uygulayacağımız için çok fazla hazırlığa ihtiyaç olmayacak ek gıda sürecinde. Pürelerle, karışımlarla, kapkacaklarla uğraşmayacağız. Bu açıdan işim kolay. Ama ilk etapta ne yemeli, ne yememeli çalışmam lazım ki anneme net listeler bırakabileyim. İşin kötü yani, bu yöntemi uygulamaya bu kadar hevesli olmama rağmen muhtemelen çok fazla şahit olamayacağım hafta içleri. Çünkü sofrada saatlerce kalabilme ihtimaline karşı, bizim işten geldikten sonra onunla sadece bir saatimiz olacak. Sabahları da aynı şekilde. Sabahları belki birlikte başlarız sonra ananesiyle devam eder. Bir düzen öyle böyle oturacak.
Dün sabah babalar günü kahvaltısında Deniz'in eline ilk kez salatalık dilimi verdim. Baya dişleyip emdi :)
Yine de tam anlamıyla başlamadan önce kendi kendine dik oturabiliyor olmasını beklemek gerekiyor.



Neyse ki geçtiğimiz Cuma annemi bizim mahalleye taşıdık. Bir kaç günlük yerleşme, düzen kurma sürecinden sonra alıştırma çalışmalarına başlayacağız. Bu arada bırakacağım saatler için süt sağmaya başlamam gerekiyor.

Deniz emekleme çalışmalarına başladı:) Her gün, dizlerini ve kollarını eş zamanlı hareket ettirebilmek için tüm gücüyle uğraşıyor. Sanırım çok uzun sürmeyecek. Bu da gebelikten beri aklımızda olan ama sıranın gelemediği ev içi güvenlik meselesini tekrar gündemin tepesine taşıdı. Şimdi harıl harıl neler yapmak gerekiyor diye araştırıyorum. Ortalıkta emekleyen bir bebek olunca evin içinde her şey potansiyel tehlike olabilir. İyi çalışmak lazım.





Listem şimdilik şöyle:

Pencerelere sineklik takılacak, güvenlik pimleri kontrol edilecek.
Salonun şekli değişecek ve kitaplık daha az tehlike oluşturacak şekilde yerleştirilecek.
Dolaplar sabitlenecek.
Tırmanabileceği raflar kapatılacak.
Çekmece ve dolaplara bebek kilidi yapılacak.
Kapılara stoper takılacak.
Salona ve mutfağa bebek kapısı takılacak.
Çoklu priz ve kablolar ortadan kaldırılacak.
Prizler kapatılacak.

Ayrıca ortalıkta bırakacağımız şeyler konusunda da kendimizi eğitmemiz gerekiyor.

Görüşmek üzere

İLKE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar