30 Eylül 2012 Pazar

Cumartesi halleri ve yeni planlar

Hafta sonumuzun ilk günü aile ziyaretiyle geçti.
Hafta içinde görüşmeye zaman yaratamadığımız zaman, Çağrı'nın da işte olmasını fırsat bilerek, kahvaltıya anneme gitmeye çalışıyorum. Hem baş başa vakit geçirmiş oluyoruz, hem de Sütlaç'ımı görmüş oluyorum.
Bu sabah yine kalkıp, Çekmeköy'ün yolunu tuttum. Akşam üzeri, Çağrı da işten çıkıp oraya geldi. Duvara monte edilecek bir raf vardı. Gelmişken onu da halletti. Sonra oradan çıkıp, Kadıköy'e babama gittik. Dolayısı ile tüm ailesel aktivitelerimizi bir güne sığdırmış olduk:)
Annem yanımızdan taşındıktan sonra eksik kalan bir sürü şey alınmış olsa bile, henüz vakit ve para ayıramadığımız çok şey vardı. Bunun yanında, 45 günde evlilik tarihine karar verip, gün alıp, gelinlikten mobilyaya kadar her şeyi halletmiş olduğumuz için, evin dekorasyonuyla ilgili de çok kafa yoramamıştık.Ana hatlarıyla, bizi mutlu eden, huzur veren bir evimiz var ama küçük dokunuşlarla onu daha da bize özel hale getirmenin hayalini kuruyoruz ne zamandır. Ancak genellikle ayın sonunu zor getirdiğimiz için, sürekli ertelemek zorunda kalıyorduk.
Mutfak masası, sandalyeler, duvar rafları, yeni perdeler (eskiler olduğu gibi içeriyi gösteriyor) ve bazı dekoratif malzemeler uzun zamandır listemizdeydi. Bugün babama gittiğimizde evin beş masasından ikisinin yok olmasının pek de eksiklik yaratmayacağını düşünerek ve yanına iki de mutfak sandalyesi katarak eve getirdik:) Biri mutfağa, biri de balkona. En azından listeden bir şeyleri bu şekilde elemiş olduk :)
Mutfakta geçici olarak kullandığımız bilgisayar masasını (!) da salona alarak, kocamı koltuk kenarında oyun oynamaktan kurtardık :)
Geçen hafta annemle İkea'ya gittiğimizde bu perdeleri beğenmiştik. Salonumda mor, beyaz ve gri renkler olduğu için bu perdenin renkleri genele uyum sağlar, salonda desenli başka hiç bir şey olmadığı için de ortama  hareket katar diye düşündüm. Hatta perde uzun geleceği için, kestirince artan kumaşlardan da minder kılıfı, runner, masa örtüsü vs yaptıracağım. Şimdi kredi kartının kesilmesini bekliyorum. Ay başında hemen alacağız.
Perdelerin değişmesi mahremiyet sorunumuza çözüm olacak olmasının yanında, "ne yapsam da bu salona hareket katsam?" dürtümü de büyük ölçüde tatmin edecek gibi görünüyor :)Sonra sıra duvara asacak çerçevelere ve küçük objelere gelecek. Çok hevesleniyorum :)

İLKE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar