17 Kasım 2012 Cumartesi

Not Defteri

Bir süredir blogda bebek konusundan uzaklaşmış durumdayım. Normalde haftalar inanılmaz bir hızla geçiyor gibi gelse de bu bekleme zamanları nedense hiç geçmek bilmiyor. Böyle olunca da konudan kendimi uzaklaştırmak daha iyi oluyor. Dereyi görmeden paçaları o kadar da sıvamanın alemi yok, değil mi? :)

Şimdilik olayları biraz askıya almış gibi görünsem de sakin sakin listemdeki kitapları almaya ve yavaş yavaş okumaya devam ediyorum.

Takip ettiğim anne-bebek bloglarından haberdar olduğum ve beklentilerime uyacağını düşünerek okuma listeme eklediğim kitaplar aşağıdaki gibi. Elimde olanları işaretledim. Her ay bir kaç tane alarak listeyi tamamlamaya çalışıyorum.

GEBELİK

Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler
Hypnobirthing-Morgan Yöntemi

Gebelik dönemiyle ilgili sadece D&R'da bile onlarca kitap var. Kaynak sınırsız. Ama öğrendikten en fazla 8 ay sonra bitecek bir süreç olduğu için çok fazla abartmaya gerek yok :) Aslında internette de çok güzel siteler ve bloglar var bu konuda her türlü bilginin olduğu ama gel gör ki kitap konusunda biraz eski kafalıyım. İnternetten her şeyi okuyor olsam da illa kitaplığımda o kitaplar olacak:)
Dediğim gibi, seçenek çok fazla,"Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler"i çok Amerikan dilinde bulan ve az resim içerdiği için okuması sıkıcı diyen arkadaşlarım var. O yüzden Türk doktorların yazmış olduğu güzel seçenekler de değerlendirilebilir. Ama ben bunu alacağım :)

Ek olarak tek almayı düşündüğüm gebelik dönemi kitabı "Hypnobirthting-Morgan Yöntemi"
Doğal doğum hayal eden kişiler için harika bir kaynak olduğu söyleniyor.

BEBEK-ÇOCUK

Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler
Emzirme Sanatı
Çocuğunuzla Birlikte Büyümek*
Doğal Ebeveynlik*
Çocuğunuza Kulak Verin
Mahallenin En Mutlu Bebeği*
Bilinçli Bebek
Daha Sade Bir Hayat
İyi Uykular, Tatlı Rüyalar
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler
Çocuklarımıza Verdiğimiz Gizli Mesajlar*

Bebek bakımı, çocuk büyütme konularında kaynak hamilelikten milyon kez fazla. Ama bu konuda yanlış referanslar çok daha vahim sonuçlara yok açacağından, iyi araştırıp doğru karar vermek çok önemli.

Ayrıca doğum ve bebek konularıyla ilgili faydalı bulduğum içerikler de aşağıda.

http://blogcuanne.com/ilgili-yazilar/
www.babycenter.com

Fırsat buldukça bu listeleri güncelliyor olacağım.

İLKE







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar